'ROUTINIER VAN AJAX VERTREKT EN ZET VERMOEDELIJK PUNT ACHTER CARRIèRE'

Remko Pasveer zet aan het einde van het seizoen vermoedelijk een punt achter zijn carrière. Het aflopende contract van de veertigjarige doelman zal niet verlengd worden door Ajax, meldt Voetbal International.

Pasveer 'lijkt zijn handschoenen na een fraaie carrière aan de wilgen te hangen', schrijft het weekblad. De sluitpost kwam in de zomer van 2021 naar Ajax, dat hem transfervrij overnam van Vitesse. Mede door de dopingschorsing van Andre Onana en een blessure van Maarten Stekelenburg groeide hij onverwachts uit tot eerste doelman. Die rol vervulde de routinier met verve. 

Pasveer beleefde zijn hoogtepunt bij Ajax in het seizoen 2021/2022. De Amsterdammers bleven toen foutloos in de groepsfase van de Champions League tegen Borussia Dortmund, Sporting Portugal en Besiktas. Pasveer maakte onder meer indruk tegen de Duitse topclub door Erling Haaland meermaals van scoren af te houden met knappe reddingen. Ook veroverde hij dat jaar de landstitel met Ajax.

Zijn prestaties bij Ajax leverden hem in september 2022, op 38-jarige leeftijd, zelfs een debuut in Oranje op. Hij werd door bondscoach Louis van Gaal ook opgenomen in de WK-selectie, maar was in Qatar geen eerste keus. De teller bleef daardoor staan op twee interlands.

VI meldde al dat het keepersbestand op de schop gaat bij Ajax. Ook Geronimo Rulli vertrekt waarschijnlijk.

2024-04-24T08:32:11Z dg43tfdfdgfd